Novi plan širenja Tošinog bunara - Zelena Avenija

Novi plan širenja Tošinog bunara

U dobrom duhu starog, za vas gradimo novi Zemun – dobrodošli!

Kontaktirajte nas

Novi plan širenja Tošinog bunara

Tosin-Bunar-38b

Radovi na proširenju dela Tošinog bunara kod ukrštanja sa Ulicom Nikole Dobrovića završavaju se ovih dana, čime se otklanja ovo novobeogradsko “usko grlo”. Kao jedan od najvažnijih nekompletiranih pravaca na Novom Beogradu, Tošin bunar predstavlja saobraćajnu osovinu sa Vojvođanskom ulicom, povezujući centar Zemuna sa blokovima i Bežanijom. Radovi na proširenju ulice počeli su u decembru prošle godine i podrazumevaju izgradnju nedostajućih 300 metara bulevara, kao i rekonstrukciju raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića.

Tokom rekonstrukcije izvedeni su temeljni radovi na svim podzemnim instalacijama, zamenjene su vodovodne i kanalizacione cevi, postavljena je kišna kanalizacija i javno osvetljenje. Kao novina u kolovoz su ugrađeni i senzori za adaptabilno upravljanje semaforima, a omogućavaju kontrolu signalskih intervala na raskrsnici u zavisnosti od broja vozila. Uz saobraćajnicu su izgrađeni trotoari i biciklističke staze, kao i dodatna isključenja za UMP, buduću NIS benzinsku pumpu i Airport City. Biciklističke staze i trotoari na levoj strani kolovoza biće završene u narednim danima, dok će saobraćaj na novoizgrađenoj deonici biti pušten od sutra. Izvođač na rekonstrukciji ulice bilo je domaće preduzeće AR Gradnja, dok je vrednost investicije 129 miliona dinara.

Istovremeno je otvoren i javni uvid u plan detaljne regulacije proširenja Tošinog bunara od autoputa do Ivićeve ulice u Zemunu dužine 2.2 kilometra. Kako ova deonica ne ispunjava potrebe saobraćaja, plan je predvideo širenje Tošinog bunara (2+2), odvajanje pravaca razdelnim ostrvom i integraciju sa Ivićevom ulicom. Nova regulacija podrazumeva rušenje objekata uz ulicu, izgradnju obostranih trotoara, biciklističkih staza i parking mesta. Na spajanju sa Ivićevom ulicom predviđeno je formiranje trga sa kružnim tokom, koji bi regulisao saobraćaj na ukrštanju Tošinog bunara, Jakuba Kuburovića, Ugrinovačke i Vrtlarske. Plan proširenja Tošinog bunara biće na javnom uvidu do 23. maja u zgradi Gradske uprave Beograda, u ul. 27. Marta 43-45.

Izvor:

http://beobuild.rs/zavr%C5%A1etak-i-novi-plan-%C5%A1irenja-to%C5%A1inog-bunara-p2622.html

PARK

2 min.

DOM ZDRAVLJA

4 min.

TRŽNI CENTAR

4 min.

ŠKOLA

4 min.

RESTORAN

4 min.

BANKA

4 min.

PRETHODNI PROJEKTI

viber
phone
Button