Stanovi u „Zelenoj aveniji“ biće opremljeni vrhunskim alarmnim sistemom sa funkcijama pametnog stana uz jednostavno korišćenje sistema “Jablotron 100“. Sistem je sertifikovan prema evropskom standardu bezbednosti “EN 50131-1″’ klasa 2.

U želji da stanovi budu bezbedni instaliran je sistem ‘Jablotron 100’ koji obezbeđuje zaštitu od provale i od poplave na kritičnim mestima u stanu kao i od požara u spavaćem delu stana. U slučaju bilo kakvog problema možete da dobijete automatske SMS i/ili e-mail poruke sa tačnim opisom problema.

Obezbeđene su i funkcije pametne kuće odnosno možete lokalno ili daljinski da uključite i isključite grejanje i klima uređaj u svom stanu radi uštede u potrošnji električne i toplotne energije. To možete da uradite na tastaturi u stanu, preko telefona ili kompjutera uz jednostavnu aplikaciju na srpskom jeziku ili preko SMS poruke ili besplatnog telefonskog poziva.

 

Kontrola celog sistema je veoma jednostavna preko indikacije u stilu semafora – crveno i zeleno svetlo. Razumljiv je i deci i starijim osobama. Važnije funkcije mogu da kontrolišu samo ovlašćeni korisnici koji se predstave sistemu, opet na jednostavan način, samo prinošenjem beskontaktnog priveska ili unošenjem šifre.

Taj isti privezak ili kartica se koriste i za ulaz u zgradu – otvaranje glavnih ulaznih vrata se vrši jednostavnim prislanjanjem priveska ili kartice čitaču koji se nalazi pored interfona, tako da više ne morate da nosite ključ sa sobom i da pravite duplikate.
Kako Jablotron sistem ima ugrađen rezervni akumulator moći ćete da otvarate ulazna vrata kada ulazite u zgradu i bez ključa i u slučaju nestanka električne struje.

Sistem ‘Jablotron 100’ Vam obezbeđuje i stalno praćenje temperature u stanu uz grafički prikaz svih promena na Vašem pametnom uređaju. Ukoliko temperatura pređe gornju ili donju granicu, koju ste Vi sami odabrali, dobićete automatsku SMS i/ili e-mail poruku sa obaveštenjem. U slučaju bilo kakvog problema u stanu možete da aktivirate skriveni ‘PANIK’ taster koji će poslati hitna obaveštenja nadležnim osobama koje ste sami definisali i uključiti sirenu, ukoliko Vi to želite.

Sistem ima više vidova komunikacije za sigurnu vezu sa spoljnim svetom: internet, GPRS, SMS i telefonski poziv. To Vam garantuje najbezbedniji rad i efikasno održavanje uz besplatno korišćenje Jablotron Cloud-a koji koristi sistem zaštite kao i banke za elektronsko poslovanje.

Ovo je osnovi komplet u svakom stanu, a sistem se može individualno proširiti i nadograditi brojnim opcijama i unapređenjima po želji korisnika.

Više detalja možete videti na adresi www.KLT.rs